ZINElahti

Osana Lahti Fringe Festival -kaupunkikulttuuritapahtumaa Painovoima ry järjestää 5.9.2020 klo 10-14 Lahdessa ensimmäistä kertaa Päijät-Hämeen alueella pienjulkaisuihin keskittyvän tapahtuman, joka on suunnattu niin eri kulttuurijärjestöille, yksityisille taiteenharjoittajille ja -harrastajille kuin yleisölle.

Tapahtuman tarkoituksena on tuoda yhteen sana-, runo- ja sarjakuvataiteilijat sekä taidegraafikot, kulttuuriyhdistykset ja näiden taiteenalojen muut toimijat sekä kulttuurista kiinnostuneet yleisöt. Tapahtuma on suunnattu vapaasti yleisölle ja sen puitteissa voi osallistua esimerkiksi avoimesti järjestettyihin työpajoihin. Myyntitilassa eri taiteenalojen toimijat voivat esitellä ja myydä taideteoksiaan. Tapahtumatilassa tuodaan päivän aikana esiin runon ja kuvan monimuotoisuutta muun muassa video- ja lavarunouden kautta.

Noudatamme tapahtumassa yleisiä koronasuosituksia ja -rajoituksia. 1.8. alkaen yleisötilaisuuksien rajoitukset lieventyvät. Siitä huolimatta tapahtumajärjestäjä pyrkii seuraamaan ja tarpeen mukaan rajoittamaan tapahtuman enimmäisosallistujamäärää, jakamaan tapahtuman sisältöjä tilallisesti sopivasti sekä tiedottamalla näistä rajoituksista ennen tapahtumaa ja tapahtuman aikana näkyvästi.

Näytteilleasettajat

Tapahtumatilasta voi varata maksuttomia myynti-/esittelypöytiä 23.8.2020 asti. Myymään voi tulla pienjulkaisuja eli zinejä, pieniä sarjoja ja erilaisia painettuja artefakteja. Epidemiatilanteen vuoksi seuraamme arvioituja osallistujamääriä suhteessa ajankohtaisten rajoituksiin, suosituksiin ja tapahtuman tiloihin. Tästä johtuen saatamme joutua rajoittamaan myyntipaikkojen määrää jo ennen 23.8.2020, joten toimihan vikkelästi!

Ilmoittautuminen: painovoimapaja@gmail.com

Ohjelma

Päivän aikana tapahtumatilassa järjestetään muun muassa erilaisia runo-ohjelmistoja, zinecamp, paperipaja. Tapahtumassa spiikkailemassa on runoilija Susinukke Kosola. Tapahtuman ohjelmaa ja toteutusta ovat Painovoima ry:n kanssa yhteistyössä tuottamassa Lahden kaupunki (Fringe Festival), Lahden Runomaraton ry, Lahden kaupunginkirjasto, Helsinki Poetry Connection ry, Runoyhdistys Nihil Interit ry ja Aviador Kustannus.

Julkaisemme yksityiskohtaisemman ohjelmiston lähempänä tapahtumaa. Seuraa ilmoitteluamme!

Yhteystiedot

Johanna Santala, tuottaja / hankekoordinaattori, painovoimapaja@gmail.com, 040 5959 931

Tapahtuman facebook -sivut

Painovoiman ig