ZINElahti -tapahtuma Sammonkadulla 5.9.2020

Osana Lahti Fringe Festival -kaupunkikulttuuritapahtumaa Painovoima ry järjestää Lahdessa ensimmäistä kertaa Päijät-Hämeen alueella pienjulkaisuihin keskittyvän tapahtuman, joka on suunnattu niin eri kulttuurijärjestöille, yksityisille taiteenharjoittajille ja -harrastajille kuin yleisölle. Tapahtuman ohjelmaa ja toteutusta ovat Painovoima ry:n kanssa yhteistyössä tuottamassa Lahden kaupunki (Fringe Festival), Lahden Runomaraton ry, Lahden kaupunginkirjasto, Helsinki Poetry Connection ry ja Runoyhdistys Nihil Interit ry.

Tapahtuman tarkoituksena on tuoda yhteen sana-, runo- ja sarjakuvataiteilijat sekä taidegraafikot, kulttuuriyhdistykset ja näiden taiteenalojen muut toimijatahot sekä kulttuurista kiinnostuneet yleisöt. Tapahtuma on suunnattu vapaasti yleisölle ja sen puitteissa voi osallistua esimerkiksi avoimesti järjestettyihin työpajoihin. Myyntitilassa eri taiteenalojen toimijat voivat esitellä ja myydä taideteoksiaan. Tapahtumatilassa tuodaan päivän aikana esiin runon ja kuvan monimuotoisuutta muun muassa video- ja lavarunouden kautta. Tapahtuman juontajana toimii runoilija Susinukke Kosola.

Tapahtuma on saanut inspiraationsa Helsingissä jo usean vuoden ajan järjestetystä Zinefestistä, joka on koonnut erityisesti sarjakuvataiteen pienjulkaisijoita yhteiseen tapahtumatilaan. Tapahtuman järjestämiseen Painovoima ry onkin saanut henkistä vetoapua Zinefestin tuotantoryhmältä. Pienjulkaisukulttuuri itsessään on pitkän aikaa liittynyt vahvasti erilaisiin taiteellisiin liikkeisiin ja yhteiskunnallisiin alakulttuureihin. Monimuotoinen zine toimii tuoreena, kokeilevana ja houkuttelevana tapana osallistua ympäröivään yhteiskuntaan ja olla osana luomassa yhteistä kulttuuriympäristöä eri taiteenaloilla.

Lisätietoja:

Johanna Santala
Tuottaja / Hankekoordinaattori
Painovoima ry
painovoimapaja@gmail.com / 040 5959 931
www.painovoima.net

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *