Pajat pyörillä

Painovoiman taiteilijayhteisö kerää prässit ja pensselit reppuun, hyppää autoon ja tuo työpajat tilauksesta haluamaasi lokaatioon!

3-6 taiteilijaa järjestävät päivän aikana työpajoja, joissa voi tutustua mm. taidegrafiikkaan, paperinvalmistukseen tai vaikka ruokokynä-, liitu- ja croquis-piirustukseen. Työpajat määritellään tilauksesta, pajojen lukumäärä riippuu osallistuvasta henkilömäärästä.

Hinta kolmella pajalla alkaen 2 000,00 € (alv 0%).
Pyydä räätälöity tarjous painovoimapaja@gmail.com!

Croquis-paja

Ohjaaja: Kirsi Karppinen, kuvataiteilija AMK

Croquis ( eli ”kroki”) tarkoittaa nopeasti tehtyä piirustusta elävästä mallista. Pajassa piirretään pikaisia muotokuvia pareittain tai pienissä ryhmissä siten, että kaikki toimivat malleina ja piirtävät toisiaan yhtä aikaa. Aikaa on käytettävänä ainoastaan muutama minuutti yhtä kuvaa kohden. Tehtäviin voi tuoda lisähaastetta sopimalla sääntöjä, kuten vaikka että piirtäessä ei saa katsoa paperiin, tai että kynää ei saa nostaa irti paperista. Muotokuvapiirtämisen lisäksi piirretään nopeita asentoja siten, että jokainen osallistuja saa vuorollaan toimia taidemallina ja ottaa itsevalitsemansa asennon. Mitä vauhdikkaampi, sen parempi!

Max. 15 hlö / paja (3 pajaa / päivä tai nonstop)
Tilatoiveet: tarpeeksi tilaa, esim. sali tai iso neuvotteluhuone (onnistuu myös ulkona, mikäli sää sallii)
Työpajan kesto: 90 min

Paperipaja

Ohjaaja: Pekka Litmanen, kuvataiteilija / Laura Ruotsalainen, kuvataiteilija

Käsintehdyn paperin valmistus on ikivanha menetelmä, jossa voidaan hyödyntää kierrätysmateriaaleja, kuten puuvilla- ja pellavalumppua. Kaikissa papereissa, pellavaa lukuun ottamatta, on käytetty Lindströmin käsipyyhkeitä raaka-aineena pohjalla.

Pohjamateriaalin sekaan voidaan lisätä esimerkiksi niittojen yhteydessä kerättyä järvikaislaa. Maailman ensimmäiset paperit valmistettiin papyrys-kaislasta muinaisessa Egyptissä. Kaisla värjää ja antaa paperille luonnetta ja on esteettisiltä ominaisuuksiltaan verraton. Käsintehty paperi antaa mahdollisuuksia monipuolisiin materiaalikokeiluihin mm. kuvataiteilijoille.

Max. 15 hlö / paja (3 pajaa/päivä)
Tilatoiveet: märkätila, vesipiste
Työpajan kesto: 90 min

Monotypia-työpaja

Ohjaaja: Pekka Litmanen, taidegraafikko

Työpajassa toteutetaan taidegrafiikan menetelmistä tutulla monotypia-tekniikalla uniikki taidevedos. Tekniikassa maalaamme tai painamme erilaisilla teemaan sopivilla materiaaleilla monotypiaan soveltuvilla vesipohjaisilla väreillä alumiinilevylle. Laatalle syntynyt työ siirretään syväpainoprässillä happovapaille taidepapereille. Samaan vedokseen voidaan painaa useampia kerroksia, jolloin työhön saadaan syvyyttä, vrt. kerrosmaalaus. Työpajaan tuodaan mukana kaikki vedostamiseen tarvittavat värit, paperit, telat ja laitteet. Työpaja voidaan toteuttaa sisä- ja ulkotiloissa.

Max. 15 hlö / paja (3 pajaa/päivä)
Tilatoiveet: vesipiste
Työpajan kesto: 90 min

Huopa-työpaja

Ohjaaja: Marja Luukkanen, tekstiilityönopettaja KM

Huopa on kangasta, joka valmistetaan huovuttamalla lampaasta saatavaa villakuitua. Huovutus perustuu siihen, että villakuitujen suomuinen pinta takertuu toisiinsa veden, lämmön, mekaanisen käsittelyn ja saippuan vaikutuksesta muodostaen purkautumattoman ja kestävän huopapinnan, jossa ei ole lointa tai kudetta. Huovuttamalla voidaan valmistaa monenlaisia erilaisia tekstiilejä, ohuita pitsimäisiä tekstiilipintoja ja paksuja kolmiulotteisia tuotteita.

Huopa-työpajassa tutustutaan perinteiseen märkähuovutustekniikkaan ja valmistetaan kolmiulotteisia huopaesineitä. Osallistujien taitotaso huomioon ottaen valmistettavat tuotteet voivat olla yksinkertaisista huopapalloista aina kaavan avulla huovutettuihin pieniin asusteisiin.

Max. 15 hlö / paja (3 pajaa/päivä)
Tilatoiveet: vesipiste, iso työskentelypöytä
Työpajan kesto: 90 min

DJ Klubin työpaja

Ohjaaja: Petteri Ursin

DJ Academyn kouluttajat tutustuttavat DJ-työn tekniseen puoleen ja
kertovat mitä DJ:t työssään tekevät ja kokevat. Osallistujat pääsevät kokeilemaan erilaisia laitteita ja miksaamista. Harjoittelemme myös laitteiden kytkemistä ja kuuntelemme erilaisia musiikkityylejä. Tiivis ja viihdyttävä starttitunti musiikista, tanssimisesta ja soittamisesta pitäville!

Max. 10 hlö / paja (3 pajaa/päivä)
Tilatoiveet: Tarpeeksi pistorasioita
Työpajan kesto: 90 min