Tulevat tapahtumat

Painovoima on mukana monessa!
You can find us at these events.

 

Olemme mukana Turun kirjamessuilla koko viikonlopun Taina de Carvalhon juuri julkaistun teoksen Elämän reseptikirja kanssa. Perjantaina 4.10. meidät löytää lastenalueelta pitämässä työpajaa lapsille ja myöhemmin samana päivänä Onerva-lavalta esitelemästä kirjan prosessia ja koko hanketta.

LASTENALUE, Lukulava klo 11 – 11.20, 20 min

Elämän reseptikirja -työpaja kouluikäisille lapsille

Mikä on rakkauden resepti? Mikä on ikuisen kaveruuden resepti? Tai vaikkapa unelman resepti?
Työpajan aikana tutustut kirjasta löytyviin elämän resepteihin, pääset pysähtymään hetkeksi ja pohtimaan itsellesi merkityksellisiä aiheita. Elämän reseptikirja on koskettava kirja elämän tärkeistä asioista. Se kirjoittamiseen, aiheiden löytämiseen, tutkimiseen ja kuvittamiseen on osallistunut lahtelaisen Kärpäsen koulun 24 neljäsluokkalaista. Työpajassa mukana Painovoima ry:n taideterapeutti, kouluttaja Taina de Carvalho ja hankekoordinaattori Sanna Virta.

ONERVA klo 13.50-14.20

Elämän reseptikirja -hanke

Esiintyjät: Painovoima ry:n taideterapeutti, kouluttaja Taina de Carvalho ja hankekoordinaattori Sanna Virta.

Elämän reseptikirja on koskettava kirja elämän tärkeistä asioista ja osa ainutlaatuista hanketta, joka alkoi syksyllä 2018 lahtelaisessa Kärpäsen koulussa. Sen kirjoittamiseen, aiheiden löytämiseen, tutkimiseen ja kuvittamiseen on osallistunut 24 neljäsluokkalaista. Kaikki reseptit ovat syntyneet lasten todellisista elämänkokemuksista, jotka he rohkeasti jakavat kirjassa. Hankkeen ohjaaja, Taina de Carvalho, on suomenranskalainen kuvataiteilija, taideterapeutti ja kouluttaja. De Carvalho on kehittänyt oman taidepohjaisen, ekososiaalisen pedagogian, jota hän on toteuttanut vuodesta 2012 lähtien alakouluissa, mm. Koulurauha-kerhon muodossa.