Painovoima Bites Casper

Painovoima Bitesin vetäjäksi nuorta energiaa

Mukkulan rantakahvila Painovoima Bitesin kesän toimija on valittu. 18-vuotias Casper Vuorinen opiskelee parhaillaan liiketoiminnan perustutkintoa ja pääsee kahvilan avulla vaihtamaan kesän ajaksi teorian käytäntöön. Lahtelainen nuorimies odottaa innolla tulevaa.

– Odotan hyvää ja lämmintä kesää, paljon erilaisia ihmisiä ja tuttavuuksia sekä uusia kokemuksia, Vuorinen hehkuttaa. – On hienoa päästä tekemään oman näköistä juttua ja päästä itse vaikuttamaan asioihin. Lisäksi saan omia opintojani suoritettua yrittäjyyden kautta. Kiitos Painovoiman porukalle tästä mahdollisuudesta!

Rantakahvilasta vastaa lahtelainen taiteilijayhdistys Painovoima ry. Työllisyyden lisääminen ja alueen elävöittäminen kahvilan toiminnan tukemisen kautta ovat osana yhdistyksen käynnissä olevaa EAKR-rahoitteista Impact Lahti -hanketta. Painovoima Bites on tullut tutuksi aktiivisena alustana paikallisille pientoimijoille, alueen asukkaille ja muille rannasta sekä Kartanonpuistosta nauttiville. Viime kesänä rannassa järjestettiin useita kymmeniä pieniä tapahtumia, pajoja ja kursseja, ja samalla linjalla jatketaan edelleen.

Casperin avulla Painovoima uskoo kahvilan tavoittavan nuorisoa aivan uudella tavalla, ja rannan kävijäjakaumaa saadaan laajennettua entisestään. Lisäbonusta antaa se, että tuki saadaan antaa nimen omaan nuorelle, tulevaisuuden toimijalle.

Kesäkauden avajaisista päivitetään kahvilan Facebook– ja Instagram-sivuilla lähempänä ajankohtaa. Sitä odotellessa Casperiin voi käydä tutustumassa lauantaina 4.5. klo 12-15 Sammonkatu 8:n avoimet ovet -tapahtumassa, jonne mies pystyttää päiväksi Bites Pop Up -vohvelibaarin.