Pekka Litmanen

”Kulttuurihistoriallisesti merkittävien tekniikoiden ja työpajojen kehittäminen on arvo itsessään. Työ antaa minulle taiteilijana mahdollisuuden luoda uutta, jossa perinteiset ja uudet tekniikat kohtaavat.”

Pekka Litmanen Painovoima

Pekka Litmanen on pitkän linjan kuvataiteilija ja taidegraafikko, jolta löytyy taideopintoja Suomen lisäksi myös Kiinasta ja Ruotsista. Litmanen on toiminut myös itse opettajan roolissa sekä Lahden taideinstituutissa ja Saimaan ammattikorkeakoulussa, että yksityisissä ja yleisissä taidetyöpajoissa Sammonkadulta Pariisiin ja yritysten virkistyspäivistä kiinalaisten perheiden leirikouluun.

Näyttelyhistoriaa Litmaselta löytyy lähes 20 vuoden ajalta Suomen lisäksi myös mm. Ruotsista, Irlannista, Saksasta, Ranskasta, Portugalista ja Kiinasta. Viimeksi työt matkasivat Tanskaan maineikkaan Atelier Bo Halbirkin kiertävään näyttelyyn, joka järjestettiin vuosina 2017-2018.

Litmanen työskentelee jatkuvasti paitsi itse taiteen parissa, myös taustalla Painovoiman toiminnanjohtajana ja tällä hetkellä Impact Lahti -hankkeen projektipäällikkönä luoden uusia taiteen käyttötapoja ja -tarkoituksia tavoitteenaan edistää koko yhteisön taiteilijoiden työllistymismahdollisuuksia ja perinteisten taidemenetelmien säilymistä. Hän on ollut luomassa mm. taidelähtöisiä kulttuurimatkailutuotteita sekä kehittämässä Euroopan laajuista taidegrafiikan koulutus- ja kehittämisverkostoa.

Yhteydenotot: painovoimapaja@gmail.com / 044 278 5923